
Tusindvis af frivillige i Danmark er med til at samle mennesker omkring sociale, kreative og fysiske udfoldelser i foreningslivet. Med en ny pulje kaldet ’Frivillighedspuljen’ vil Spar Nord Fonden støtte initiativer, der bidrager til, at flere bliver frivillige i foreningslivet, og at eksisterende frivillige har lyst til at fortsætte.
Puljen, der i alt indeholder 20 millioner kroner, er en af de nye søgemuligheder, som er med i denne uges udgave af Filantropis oversigt over aktuelle calls og puljer.
En anden ny søgemulighed er hjemmehørende i Nakskov på Lolland, hvor en række tomme butikslokaler i bykernen er blevet omdannet til boliger, og facaderne på flere historiske huse er blevet istandsat. Det er sket de seneste tre-fire år med penge fra Nakskov Bymidtefond.
Nu har bymidtefonden modtaget en bevilling på 10 millioner kroner fra den filantropiske forening Realdania, og derfor er der igen åbent for ansøgninger. Mere herom i slutningen af ugens oversigt.
Der er langt fra tale om en komplet oversigt over kommende deadlines. Derimod viser listen et udsnit af nogle af de mange muligheder, der er for at søge om midler, og med særlig fokus på nye initiativer i den filantropiske sektor.
Rækkefølgen herunder er, som altid, defineret af de enkelte puljer eller calls’ ansøgningsdeadline.
Merkur Fonden
Den næste af årets fire ansøgningsfrister er lige rundt om hjørnet i Merkur Fonden, som er stiftet af Merkur Andelskasse.
Fonden opererer inden for fire brede støtteområder: Kunst og kultur, miljø og sundhed, uddannelse og socialt arbejde samt forskning.
”Merkur Fonden støtter projekter, som skaber værdi og som skaber forandring – også på langt sigt. Samtidig skal støtten være af afgørende betydning for projektets gennemførelse. Vi støtter, hvor Merkur Fonden virkelig gør en forskel,” lyder det blandt andet på fondens hjemmeside.
”Man kan beskrive Merkur Fonden som en fond med ét formål: At formidle gaver mellem givere og modtagere til gavn for samfundsudviklingen. Man kan også beskrive Merkur Fonden som en fond med mange formål, for den støtter projekter af meget forskellig karakter. Merkur Fonden er unik i Danmark, fordi den kombinerer disse to egenskaber. Ideen er inspireret af andre tilsvarende fonde i udlandet,” hedder det videre på hjemmesiden.
Ansøgningsfrist: 28. februar 2025.
Læs mere her.
GF Fonden
Hvordan får vi flere til at vælge cyklen som en sjov, sund og klimavenlig transportform? Det spørgsmål stiller GF Fonden i forbindelse med, at fondens trafiklegat efterlyser projekter, som på en tryg og sikker måde får børn og voksne op på cyklen.
I 2025 har GF Fondens trafiklegat særligt fokus på lokale projektansøgninger, som har til mål at fremme cyklismen.
”Vi ved, at der rundt om i landet hos borgergrupper, skoler, private og offentlige institutioner findes mange gode initiativer til at få flere børn og unge, voksne, sårbare og seniorer til at cykle mere – vel at mærke på en sikker måde. Fine cykelstier gør ikke arbejdet alene, vi skal også inspirere hinanden til at cykle. Derfor er det tid til at få de gode ideer frem i lyset,” siger overlæge Lars Binderup Larsen, der er medlem af Havarikommissionen for Vejtrafikulykker og formand for GF Fondens trafikkomite, i en pressemeddelelse fra fonden.
I 2025 skal GF Fonden uddele i alt 600.000 kroner til lokale projekter rundt i hele landet.
Ansøgningsfrist: 28. februar 2025.
Læs mere her.
Orient’s Fond
Den 6. januar åbnede Aktieselskabet Dampskibsselskabet Orient’s Fond for modtagelse af nye ansøgninger.
Fonden har i perioden 2019-2023 i alt uddelt 398 millioner kroner til søfartsrelaterede og almennyttige formål. I 2023 donerede Orient’s Fond 112,9 millioner kroner, hvilket gjorde fonden til den 36. mest uddelende fond i Danmark på Fondenes Videnscenters årlige top-100.
Ansøgningsfrist: 28. februar 2025 kl. 12:00
Læs mere her.
Carlsbergfondet
Den 1. december blev der åbnet for ansøgninger til dels opslaget Forskningsformidling, dels for ansøgere til Carlsberg Mindelegat. Mens der kan søges om op til tre millioner kroner til formidling af forskning, er beløbsgrænsen på bryggerifondens mindelegat 200.000 kroner.
Som tidligere omtalt i Filantropi har Carlsbergfondet netop uddelt 19 millioner kroner til 23 nye projekter, der formidler aktuel forskning. De 23 projekter er udvalgt på baggrund af ansøgninger indsendt til Forskningsformidling og Carlsberg Mindelegat, der blev annonceret i maj i år.
”Interessen for vores formidlingspuljer har overgået alle vores forventninger. Siden vi sidste år søsatte de to puljer, har vi uddelt næsten 65 millioner kroner til spændende projekter, der udbreder videnskabelige indsigter og resultater fra forskningens verden til et bredt publikum. Særligt opmuntrende er det at se de mange forskere, unge såvel som etablerede, som prøver kræfter med forskningsformidling med midler fra Carlsberg Mindelegat,” lød det i december fra direktør i Carlsbergfondet Lasse Horne Kjældgaard.
Ansøgningsfrist: 1. marts 2025 kl. 16:00
Læs mere her.
Kirsten & Gunnar Fonden
Kirsten & Gunnar Fonden, hvis fulde navn er Kirsten Overgaard Hjortholm Olsen og Gunnar Steen Jacobsens Familiefond, er stiftet for at støtte det aarhusianske kunst- og kulturliv. Fonden deler penge ud dels gennem fire årlige legatuddelinger, dels ved donation til et skulpturelt værk til de nye havnearealer på Aarhus Havn samt ved donation til et eller flere malerier til aarhusianske hospitaler.
De fire årlige legater udgør 300.000 kroner per legat.
Fonden har én årlig ansøgningsrunde.
Ansøgningsfrist: 3. marts 2025 kl. 12:00.
Læs mere her.
Kgl. Hofjuvelerer Knud Hertz og hustru Lilia Hertz Fond
I en annonce i Berlingske gør Kgl. Hofjuvelerer Knud Hertz og hustru Lilia Hertz Fond opmærksom på, at der uddeles legatportioner á 10.000 kroner.
Formålet med legatet er fortrinsvis at støtte personer, der på grund af sygdom eller anden uforskyldt årsag er kommet i nød, og som har forsørgerpligt overfor umyndige børn.
Ansøgere kan forvente svar i løbet af juni, skriver fonden i avisannoncen.
Ansøgningsfrist: 15. marts 2025
Holms Mindelegat
Holms Mindelegat, hvis fulde navn er Tømrermester Jørgen Holm og Hustru Elisa f. Hansens Mindelegat, kan søges om støtte til arbejde med bekæmpelse af kræftsygdomme samt til arbejde indenfor helbredelse af svagelige børn. Der uddeles årligt omkring en halv million kroner fordelt på mindre legatportioner.
Ansøgningsfrist: 15. marts 2025.
Læs mere her.
Nykredits Fond
”Har I et projekt, som er knyttet til boliger eller bygninger i jeres nærmiljø? Eller har I en ide til noget helt andet, som kan bidrage til at styrke jeres landsby eller lokalområde? Så har I mulighed for at søge støtte til jeres projekt fra Nykredits Fond.”
Sådan skriver Nykredits Fond på fondens hjemmeside. Den målretter blandt andet sine midler til initiativer, der tages i fællesskab af en gruppe af borgere inden for områder som lokalt engagement og fællesskab. Et andet område, der gives penge til, er bygninger, boliger eller nærmiljø.
”Nykredits fundament er finansiering af ejendomme, hvilket også indgår i Nykredits Fonds formålsparagraf. Derfor vil projekter, som Nykredits Fond støtter, som udgangspunkt være knyttet til boliger, bygninger eller nærmiljø,” forklarer fonden.
For at gøre gavn så mange steder som muligt støtter fonden som hovedregel projekter med minimum 20.000 kroner og maksimum 500.000 kroner.
Fonden har tre årlige ansøgningsfrister.
Næste ansøgningsfrist: 21. marts 2025.
Læs mere her.
Hempel Fonden
Den erhvervsdrivende fond Hempel Fonden kan søges hele året og læser og vurderer løbende ansøgninger. Men har man en ansøgning, der ønskes taget i betragtning på næstkommende møde i fondens uddelingskomité, er der fem årlige deadlines. Årets anden og tredje deadline nærmer sig, fremgår det af fondens hjemmeside.
Fonden arbejder katalytisk i partnerskaber for at løse specifikke problemer inden for uddannelse af børn, der lever i fattigdom, forskning med målet om at gøre coating mere effektivt og miljømæssigt bæredygtigt samt naturområdet, hvor fokus er på at bidrage til at bevare naturens mangfoldighed.
Derudover støtter Hempel Fonden en række initiativer, der skaber ”positive forandringer” primært inden for social inklusion af sårbare børn og unge i Danmark og Grønland, aktiviteter på vandet i Danmark og støtte til talentfulde iværksættere.
Næste ansøgningsfrister: 25. marts og 30. april 2025.
Læs mere her.
Christian Nielsens Fond
Christian Nielsens Fond støtter blandt andet forskning med industrielt sigte inden for dansk industri, land- og skovbrug samt fiskeri, og fonden er også åben for ansøgninger fra opfindere eller fabrikanter, der står bag opfindelser eller andre tekniske fremskridt af, som det hedder på fondens hjemmeside, ”betydning for dansk industri”.
Derudover kan fondsbestyrelsen beslutte at yde støtte til udvalgte almennyttige, sociale eller humanitære formål i Lyngby-Taarbæk
Kommune og Rudersdal Kommune i form af legater.
Ansøgningsfrist: 28. marts 2025
Læs mere her.
Richter Fonden
Richter Fonden støtter i forvejen udsatte børn og unge både direkte via tranglegater og indirekte gennem partnerskaber med organisationer, der netop arbejder med udsatte unge.
Fonden besluttede i efteråret at oprette et helt særligt legat til udsatte ’unge voksne’ mellem 18 og 30 år.
Legatet hedder ’Et kærligt skub i ryggen for at komme videre’, og nu kan man søge økonomisk hjælp til f.eks. en cykel, flytning, en computer eller lign.
Bestyrelsesmedlem i Richter Fonden Susanne Pihl Hansen arbejder til dagligt med udsatte børn og unge. Hun forklarer her baggrunden for det nye legat tiltag:
”Det er unge, der allerede har oplevet mere (negativt) i livet end de fleste. Og de skal ofte kæmpe en del mere end unge, der har haft en almindelig barndom/ungdom, når de skal finde deres vej ind i voksenlivet med uddannelse, job eller det at stifte egen familie,” siger hun.
”Det er også en målgruppe, som måske heller ikke har det største eller mest ressourcestærke netværk at trække på, f.eks. når cyklen går i stykker, eller de skal bruge en særlig bærbar til studiet, eller når de skal flytte for sig selv og ikke ejer andet end en madras. Eller når de har brug for hjælp til en tandlægeregning.”
Ansøgningsfrist: 31. marts 2025.
Læs mere her.
LB Foreningen
”Har du en god idé eller en indsats, der kan skabe stærkere fællesskaber eller få flere ind i fællesskaberne?”
Sådan spørger LB Foreningen på LinkedIn i forbindelse med, at der nu igen er fem millioner kroner, der venter på at blive delt ud blandt lokale projekter med fokus på fællesskaber.
I Region Midtjylland, Syddanmark og Hovedstaden er temaet samtidig demokrati, så her søges der specifikt efter projekter, der styrker det nære og lokale demokrati, eksempelvis i frivillige foreninger og ældreråd.
Der uddeles op til 200.000 kroner til hvert imødekommet projekt.
Ansøgningsfrist: 31 marts 2025
Læs mere her.
Hørslev-Fonden
Fonden uddeler en gang årligt cirka 1,5 millioner kroner til videnskabelige forskningsprojekter inden for det farmaceutiske og lægevidenskabelige område.
Ansøgningsfrist: 31. marts 2025.
Læs mere her:
Nordea-fonden
De er netop blevet åbnet for ansøgninger til Nordea-fondens ’Renoveringspulje’, der skal styrke lokale mødesteder over hele landet. Puljen er på 75 millioner kroner.
Forsamlingshuse, spejderhytter, idrætshaller og medborgerhuse kan søge mellem 200.000 og en million kroner i støtte til projekter, som skaber positive forandringer gennem energirenovering, reparation, istandsættelse og opgradering af faciliteter.
”Vi vil give de lokale mødesteder en hjælpende hånd, så de kan stå stærkere og endnu mere bæredygtigt i fremtiden og fortsat være vigtige omdrejningspunkter for de mange fællesskaber, vi samles om. Vi oplever en stor efterspørgsel fra foreninger, der vil forbedre både de miljømæssige og sociale rammer – og med puljen håber vi at gøre en forskel i hverdagen, hvor fællesskaberne mødes,” siger Nordea-fondens administrerende direktør Henrik Lehmann Andersen i en pressemeddelelse fra fonden.
Ansøgningsfrist: 31. marts 2025.
Læs mere her.
Carlsbergfondet
For første gang udbyder Carlsbergfondet nu postdocstipendier til forskningsophold i udlandet kombineret med en reintegrationsperiode ved en dansk forskningsinstitution.
Når de to virkemidler internationaliseringsstipendier og reintegrationsstipendier er slået sammen til ét virkemiddel, er det for at give unge, talentfulde forskere mulighed for ikke bare et udlandsophold, men også sikkerhed for at kunne vende tilbage til en dansk forskningsinstitution, hvor de kan arbejde videre med deres forskningsideer. Det skriver Carlsbergfondet i en nyhed på sin hjemmeside.
Det eneste krav til kombineret udlandsophold og efterfølgende reintegration er, at udlandsopholdet er længere end den periode, der efterfølgende tilbringes i Danmark.
Carlsbergfondet opslår endvidere to postdocstipendier ved Det Danske Institut i Rom og i Athen. Der udbydes ét toårigt postdocstipendium i Rom til forskning inden for humaniora, samfundsvidenskab og/eller naturvidenskab og ét toårigt postdocstipendium i Athen til forskning inden for blandt andet arkæologi, historie og sprog.
Ansøgningsfrist: 1. april 2025 kl. 16.
Læs mere her.
Salling Fondene
De to fonde Købmand Herman Sallings Fond og Købmand Ferdinand Sallings Mindefond har begge næste ansøgningsdeadline den 1. april.
Købmand Herman Sallings Fond støtter fortrinsvis projekter og initiativer i Aarhus-området inden for blandt andet kunst og kultur, sport, folkekirken og såkaldt ’værdige formål’.
I 2023 uddelte fonden 214 millioner kroner.
Den noget mindre Købmand Ferdinand Sallings Mindefond støtter, som det hedder på fondenes fælles hjemmeside, ”typisk spændende initiativer og projekter af mindre omfang”. Overskrifterne her er blandt andre kunst og kultur, sport, forskning og unges studieophold i udlandet.
Købmand Ferdinand Sallings Mindefonds donationer i 2023 udgjorde 30 millioner kroner.
Ansøgningsfrist: 1. april kl. 16.
Villum Fonden
Med en ny pulje på 40 millioner kroner vil Villum Fonden støtte etablering af udendørs undervisningsrum med, som det hedder på fondens hjemmeside, ”lærerig og undersøgende undervisning i naturvidenskab og teknologi.”
Puljen giver grundskoler mulighed for at bruge skolernes udearealer i undervisningen på en ny måde. Fondsstøtten kan for eksempel bruges til at etablere værksteder, små observatorier, laboratorier, dyrehold eller skolehaver.
”Udendørs undervisning åbner mulighed for den praksisfaglighed, som alle er enige om, der skal være mere af i den danske grundskole. Eleverne oplever mere varieret undervisning, de arbejder med virkelige problemer, og de får bogstavelig talt jord under neglene og vind i håret,” siger Agi Csonka, der er programdirektør for Villum Fonden.
Ansøgningsfrist: 2. april 2025.
Læs mere her.
Karen A. Tolstrups Fond
Af en avisannonce i Berlingske fremgår, at den årlige ansøgningsfrist i Karen A. Tolstrups Fond nærmer sig. Fondens formål er at yde støtte til sclerose- og kræftramte personer, at støtte forskning og bekæmpelse af dissemineret sclerose samt at yde til forskning og bekæmpelse af kræft i Danmark. Efter praksis for uddelingerne fra fonden udloddes midler i lige år til kræftområdet og i ulige år til skleroseområdet.
Fondens maksimale legatstørrelse til enkeltpersoner er på 10.000 kroner og 50.000 kroner til forskning.
Ansøgningsfrist: 10. april 2025 kl. 16.
Ansøgningsskema kan downloades her.
Spar Nord Fonden
I hele Danmark er tusindvis af frivillige med til at samle mennesker omkring sociale, kreative og fysiske udfoldelser i foreningslivet. Sådan har det været i mange år, men måden, vi er frivillige på, er under forandring, ligesom gennemsnitsalderen på de frivillige er stigende.
Med en ny pulje kaldet ’Frivillighedspuljen’ vil Spar Nord Fonden støtte initiativer, der bidrager til, at flere bliver frivillige i foreningslivet, og at eksisterende frivillige har lyst til at fortsætte.
”Puljen er tiltænkt projekter, som direkte gavner de mange frivillige i hele foreningsdanmark. Puljen er ikke begrænset til bestemte former for frivillighed eller aldersgrupper indenfor frivillighed, men vi lægger vægt på indsatser, der involverer unge,” skriver Spar Nord Fonden på fondens hjemmeside.
Der er i alt afsat 20 millioner kroner til uddelingerne fra puljen, fordelt med 10 millioner kroner til lokale foreninger og en tilsvarende sum til nationale organisationer.
Ansøgningsfrist: 10. april 2025 kl. 23:59
Læs mere her
15. Juni Fonden
15. Juni Fonden lancerede i november programmet ’15JF Ung Kunst’, der tilbyder støtte til unge billedkunstnere gennem en hæderspris, legatforløb og kapacitetsopbyggende initiativer. Fonden har afsat seks-otte millioner kroner årligt til det nye program, oplyser den på sin hjemmeside.
Programmet er særligt designet til at støtte de helt unge kunstnerskaber med unikke visuelle udtryk og stemmer, der ifølge 15. Juni Fonden fortjener at blive hørt. Det sker blandt andet gennem et tæt og skræddersyet forløb, hvor tre nyuddannede kunstnere vil blive fulgt tæt over en længere periode og modtage økonomisk støtte til for eksempel atelierplads, udstillingsproduktion samt kunstfaglig, administrativ og teknisk rådgivning fra førende eksperter inden for kunstfeltet.
Fondens hæderspris på 50.000 kroner bliver fortsat uddelt til tre udvalgte dimmiterende kunstnere som en anerkendelse af deres talent.
Ansøgningsfrist: Bliver annonceret i februar 2025. Fristen bliver, hvis alt går som planlagt, i april 2025, oplyser programchef Per Voetmann til Filantropi.
Læs mere her.
Villum Fonden
Dagslys og frisk luft er navnet på en pulje fra Villum Fonden til dig, der har et projekt, som kan bringe mere dagslys og frisk luft ind i hverdagen.
Villum Fonden støtter almennyttige initiativer, der med originale idéer kan være med til at flytte hverdagens indendørsaktiviteter udenfor i dagslys og frisk luft. Alle kan søge - lige fra lokale foreninger og institutioner til kommuner, tegnestuer og andre organisationer.
I alt har fonden afsat 30 millioner kroner fordelt på to puljer: En pulje til mindre projekter (100.000 kr. til 500.000 kr.) og en pulje til større projekter (500.000 kr. til 5 mio. kr.).
Ansøgningsfrist: 9. maj 2025
Læs mere her.
Augustinus Fonden
Forskning i kulturarv får i år og de kommende år øget opmærksomhed fra Augustinus Fonden. I anledning af, at årets ansøgningsopslag netop er offentliggjort, skriver fonden på sin hjemmeside, at der er flere nye tiltag. Blandt andet bliver puljen forlænget til 2030, og uddelingsrammen, der sidste år var på 40 millioner kroner, er i 2025 øget til 50 millioner kroner.
Mulighederne for at sikre større samarbejdsprojekter mellem museer og universiteter – eller mellem flere museer indbyrdes – er også blevet forbedret. Disse projekter vil kunne ansøge om en større bevillingsramme.
”Vi har gennem årene set, at det har stor værdi, når forskningsmiljøerne samarbejder. Det bidrager til at løfte kvaliteten af forskningen og er kilde til nytænkning. Derfor ser vi med et løft af puljen for 2025 frem til at kunne imødekomme et behov fra forskningsmiljøerne for at skabe større samarbejdsprojekter på tværs af institutionerne,” siger Frank Rechendorff Møller, der er administrerende direktør i Augustinus Fonden
Ansøgningsfrist: 15. maj 2025
Læs mere her.
Nordea-fonden
Ny indretning, grej, bedre faciliteter og fællesskabsskabende aktiviteter for børn og unge.
Det er ingredienserne i en ny 40 millioner kroners pulje fra Nordea-fonden, Ung puls. Den er blevet til på baggrund af input fra idrætsorganisationer og ved at lytte til børn og unge fra landets idrætsforeninger. Her lyder tilbagemeldingerne blandt andet, at de unge mangler et oplagt socialt mødested, når de går til og fra træning.
”I samarbejde med Børns Vilkår har vi hørt en gruppe børn og unge, hvad de mener er vigtigt, når vi ønsker at styrke de positive idrætsfællesskaber. Overvældende mange svar pegede på at få bedre sociale mødesteder, hvor de unge kan være sammen. Noget vi også hører, landets idrætsaktører efterspørger. Det er baggrunden for, at vi nu åbner Ung puls-puljen, så idrætsforeninger, kommuner og selvejende institutioner kan søge om støtte til at skabe attraktive mødesteder til og for de unge,” siger Nordea-fondens administrerende direktør Henrik Lehmann Andersen i en nyhed på fondens hjemmeside.
Der kan søges om støtte fra 200.000 kroner og op til en million kroner.
Ansøgningsfrist: 3. juni 2025 kl. 16:00.
Læs mere her.
Velux Fonden
Til en ny pulje efterspørger Velux Fonden nyskabende projektforslag, som kan udvikle nye metoder til at bygge broer og skabe overgange mellem offentlige indsatser og civilsamfundets mange deltagelsesmuligheder, så mennesker i svær psykisk mistrivsel fastholder koblingen til hverdagslivets fællesskaber – eller finder vej tilbage til dem.
Fonden inviterer aktører fra civilsamfundet eller den offentlige sektor til at ansøge om midler til metodeudvikling af indsatser, der vil involvere borgere, og udvikle et samspil mellem civilsamfundet og den offentlige sektor.
Behandling fra den regionale psykiatri eller socialpsykiatrien i kommunen kan i perioder være afgørende for at opnå den nødvendige hjælp, når man oplever svær psykisk mistrivsel. Desuden kan deltagelse i civilsamfundets fællesskaber og opbygningen af betydningsfulde relationer skabe forandringskraft og understøtte brobygningen til øvrige almene samfundsfællesskaber.
”De mange personlige og samfundsmæssige potentialer, der knytter sig til deltagelse i civilsamfundets fællesskaber, udfordres dog af en række barrierer. Mennesker med erfaringer fra svær psykisk mistrivsel beskriver eksempelvis, at der mangler sammenhængende tilbud, vejvisning og støtte i overgangene fra behandling til hverdagsliv helt generelt,” skriver Velux Fonden om temakaldet.
Frist for interessetilkendegivelse: 1. august 2025 kl. 14:00.
Læs mere her.
Nakskov Bymidtefond
Vi slutter med en ansøgningsmulighed fra Lolland Kommune, nærmere bestemt Nakskov, hvor en række tomme butikslokaler i bykernen de seneste år er blevet omdannet til boliger, og facaderne på flere historiske huse er blevet istandsat. Det er sket med penge fra Nakskov Bymidtefond som en del af indsatsen Nakskov 2030.
Ved udgangen af 2024 var alle midler i Nakskov Bymidtefond blevet uddelt til 71 forprojekter og 45 renoveringsprojekter. Men efter af have modtaget en ny bevilling på 10 millioner kroner fra den filantropiske forening Realdania, åbner bymidtefonden igen for ansøgninger.
I Lolland Kommune glæder borgmester Holger Schou Rasmussen (S) sig over den nye støtte.
”Det er en fantastisk nyhed! Det er meget tydeligt, at Nakskov Bymidtefond allerede har løftet kvaliteten af mange bygninger i byen, og det er noget, der giver lokal stolthed, identitet og blik for, hvad omgivelserne betyder,” siger borgmesteren i en pressemeddelelse.
Simon Harboe, der er projektchef i Realdania, mener, at Nakskovs bygningskultur udgør et kæmpe potentiale for byen.
”Nakskov Bymidtefond har været med til at forløse det potentiale, og fonden har formået at gøre det på en måde, hvor projekterne både værner om de kulturhistoriske værdier og er med til at fremtidssikre bygningerne. Resultaterne har været meget positive, og derfor vil vi gerne bidrage til, at det gode arbejde, der har været i gang i Nakskov, kan fortsætte og forhåbentlig inspirere andre byer, der kæmper med de samme udfordringer,” siger Simon Harboe.
Alle ejere af fredede og bevaringsværdige bygninger i Nakskov bymidte opfordres til at søge støtte.
Ansøgningsfrist: Ingen. Siden den 12. februar har man kunnet søge om støtte til både forprojekter og projekter.
Læs mere her.